13/12/2021
L’obra realitzada per Mateo Lara, de Pintura Mural Barcelona, vol commemorar el Centenari d’AMSA.
Façana del dipòsit de Rocablanca amb mural fet amb graditi on es veu la ciutat de Mataró, una aixeta i nena bevent un got d'aigua.

Aigües de Mataró ha encarregat a l’artista Mateo Lara, un mural per commemorar el Centenari d’Aigües de Mataró a la ciutat, efemèride que se celebrarà el pròxim 2022. L’obra s’ha realitzat amb la tècnica del grafiti, a l’entrada del dipòsit de Rocablanca, que presenta una nova imatge per aquesta celebració.   

En el mural es vol transmetre una imatge dels valors d’AMSA i de la gestió que fa de l’aigua i l’energia, buscant la qualitat i la proximitat amb els ciutadans.  

El dipòsit de Rocablanca, situat a la Ronda de Rocablanca n.10, és un dels 15 dipòsits que abasteixen a la ciutat. Construït l’any 2002, és el segon més gran de Mataró, amb una capacitat de 12.000 m³ d’aigua (quasi quatre piscines olímpiques plenes). L’aigua que s’hi recull, prové del dipòsit de Can Boada i del riu Ter. És el dipòsit principal que dona servei a la zona que inclou Peramàs, Cerdanyola Sud, Via Europa Sud, el Camí de la Geganta, l’avinguda Amèrica, el Palau i les Cinc Sènies. 

Des de l’any 2003, a la seva coberta hi ha situat un parc fotovoltaic que té una potència de 49 kWp i produeix uns 60.000 kWh, que es traspassen a la xarxa de la companyia distribuïdora. Aquesta energia permet una reducció de les emissions a l’atmosfera de 34 tones de CO₂ i equival a plantar 9 hectàrees noves de bosc (uns 10 camps de futbol). 

El 28 de març de 1922 es va constituir la societat “AGUAS DE ARGENTONA A MATARÓ, SOCIEDAD ANÓNIMA” que, amb el temps, es va convertir en una Societat Municipal i el que ara es coneix com a Aigües de Mataró, SA. Aquest 2022 se celebraran cent anys de la seva creació, i es vol aprofitar l’ocasió per fer un recorregut per la història d’AMSA, donar a conèixer la companyia a la ciutat i plantejar els nous reptes de futur de la companyia.