21/03/2022

Imatge
Persones passejant per la coberta del dipòsit de Bellavista el dia de la seva inauguració.
La inauguració de la nova zona verda que envolta el dipòsit ha tingut lloc aquest matí. El nou parc, de 12.000 m2, s’ha creat en forma de graderia i mirador amb vistes privilegiades cap al turó de Cerdanyola, Argentona i el sector del Sorrall. El dipòsit, en funcionament des del 8 de març, és el tercer més gran que té la ciutat i permet augmentar les reserves d’aigua i millorar la gestió del subministrament a Mataró.

La jornada ha començat a les 11 h amb una plantada de mates i garrofers en una de les terrasses del parc, adreçada principalment als infants, i una actuació de circ acrobàtic a càrrec de la companyia Derechaizquierda. Després han tingut lloc els parlaments institucionals a càrrec del president del Consell d’Administració d’Aigües de Mataró, Manuel Mas, la vicepresidenta de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Raquel Fernández, i l’alcalde de Mataró, David Bote. Tots tres han coincidit a destacar la importància per a la ciutat tant del nou dipòsit com del parc, i han destacat i agraït la paciència del veïnat per unes obres complexes i que s’han allargat en el temps més del previst inicialment.

L’acte s’ha pogut celebrar malgrat l’amenaça de pluja, que finalment ha obligat a acabar abans d’hora l’actuació musical del grup Euphorix, que posava fi a la inauguració. Al llarg del matí, tècnics d’Aigües de Mataró també han explicat les característiques i funcionament del dipòsit des de la sala de claus, on es controla l’entrada d’aigua, i han repartit com a obsequi entre els assistents 500 ampolles reutilitzables.


Integració en l’entorn

El dipòsit de Bellavista està situat a la ronda del mateix nom. Té dos vasos amb una capacitat de 6.677 m3, l’equivalent a 2,6 piscines olímpiques. Dues grans conduccions o artèries subministren l’aigua des del dipòsit als barris de Pla d’en Boet i part de l’Eixample: en total 11,1 km de canonades de prop de 400 mm de diàmetre.

El dipòsit és una infraestructura semisoterrada que ha quedat integrada en l’entorn mitjançant la urbanització del parc dels Garrofers per minimitzar l’impacte visual. El parc es configura en una zona de grades i mirador a la part de dalt i diferents terrasses amb recorreguts que conviden al passeig i 5.000 m2 de plantes de tipus mediterrani i arbres que es regaran amb aigua pròpia.

La inversió total en l’obra del dipòsit i les artèries de subministrament, el parc i la reordenació de la ronda de Bellavista ha estat d’uns 8 milions d’euros i ha anat a càrrec d’Aigües de Mataró.